Massages

 

 

De diverse ontspannende massage's dragen bij aan een betere doorbloeding waardoor het lichaam afvalstoffen beter kan afvoeren en de benodigde stoffen voor herstel sneller aan kan dragen.

I
n deze tijd van haast en stress lopen we regelmatig onszelf voorbij. Dit kan in de vorm van diverse klachten zich in het lichaamsweefsel uitdrukken. Een goed uitgevoerde massage is vergelijkbaar met ‘een korte vakantie’, waardoor uw lichaam even helemaal tot rust kan komen. Masseren helpt het lichaam, maar ook de geest goed te ontspannen. Een ontspannende massage kan ergere lichamelijke klachten voorkomen, mits op tijd toegepast!

 

Ontspanningsmassage.

De ontspanningsmassage is een relax massage waarbij lichaam en geest goed tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op klachten voor de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Voor wie is de (klassieke) ontspanningsmassage bedoeld?
Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt.
Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Een goede, rustgevende, massage is geschikt voor iedereen die baat heeft bij een goede lichaamsverzorging. Ik maak ook ook gebruik van etherische oliën voor nog meer extra effect.

 

Bindweefselmassage

Cellulite, ook wel 'sinaasappelhuid' genoemd, is een probleem dat veel vrouwen treft. Cellulite komt voor bij 90% van de volwassen vrouwen. Mannen hebben er bijna geen last van. Cellulite wordt meestal aangetroffen op de dijen, de billen en de onderbuik. Heel soms ook op andere delen van het lichaam. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht en gezegd, wordt Cellulite niet veroorzaakt door overgewicht. De uiting van Cellulite kan wel worden versterkt door overgewicht. Zelfs slanke vrouwen kunnen last hebben van Cellulite. Doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel in volume toenemen, worden er onregelmatigheden gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechtering van de bloedcirculatie en afvoer van vocht, verharden de onderhuidse celclusters. Afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op en het bindweefsel komt onder spanning te staan. Hierdoor wordt er getrokken aan de bovenste huidlaag en ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid.

Oorzaken:
*
Hormonen Cellulite wordt meestal gevormd tijdens perioden van hormonale verandering zoals de puberteit, zwangerschap, de overgang, het premenstrueel syndroom en de eerste maanden dat de pil wordt genomen. Hormonen regelen onder andere de veranderingen in de bloedcirculatie, de lymfatische afvoer, vet- en bindweefsel.

* Levensstijl Cellulite vormt zich door een reeks complexe veranderingen in het lichaam in de eerste vetlaag net onder de huid, ondanks veel bewegen of het volgen van een uitgebalanceerd dieet. Echter, het ontbreken van een gezonde levensstijl en een goed dieet, de toename van lichaamsgewicht en het te weinig drinken van water, kunnen de uiting van cellulite op het lichaam wel verergeren.
*
Leeftijd Als men ouder wordt neemt de dikte en kracht van het bindweefsel van de huid af. De cellulite die er misschien al is wordt hierdoor steeds beter zichtbaar naarmate men ouder wordt.
* Erfelijkheid Erfelijke factoren kunnen er ook voor zorgen dat vetcellen in het onderhuids vetweefsel groeien en cellulite zich vormt.
* Onstekingsreactie Om nog onverklaarde redenen zien we soms een ontstekingsreactie in en rondom de vetcellen bij cellulite. Een mogelijke oorzaak is stapeling van zogenaamde toxines (afvalstoffen) in vet- en bindweefsel.

Er wordt gebruik gemaakt van een massage apparaat genaamd G5 Superieur Apparaat voor cellulite behandeling. Dit apparaat word in de medische wereld gebruikt voor het wegmasseren van cellulite en het grondig masseren van de huid, dit apparaat is zeer geschikt voor oa bindweefselmassage, litteken behandeling, lymphedrainage,  lichaamsvormgeving, relaxatie,  stressvermindering, zware benen en het doen vervagen van cellulite.

In combinatie met de gel lipo-reducteur*  en beautysupplement SkinBase wordt alles versnelt.

 


 

Speciale Bindweefselmassage kuur:

Twaalf weken achterelkaar bindweefselmassage van 20 a 30 minuten, daarbij een gel en supplementen

Na de grote kuur adviseer ik om half jaar een mini kuur (3 behandelingen achterelkaar) te nemen voor onderhoud, om het strak te houden of ietsje strakker weer te krijgen.
Bij deze minikuur zit geen gel bij.

 

De eerste keer  worden de maten genomen van heupen, taille, bovenbenen. Vetmassa en spierweefsel wordt gemeten en gewicht.
Dit wordt herhaalt over 6 weken.
Soin remodelant silhouette *(150ml) zit bij de behandeling in.

*Soin remodelant silhouette:
Dankzij de wetenschap van Homéostase is Auriège er in geslaagd om de huid de juiste mix aan energie te geven die onze huidcellen nodig hebben om perfecte "baby" huidcellen af te leveren zoals ze dit automatisch deed voor uw dertigste.

3 innovatieve werkstoffen die in synergie werken:
Chronodyn die een energieboost geeft aan de huidcellen zodat de onderlaag van uw lichaam verstevigt en strakker gemaakt wordt.
Toniskin die de collageen verbindingen versterkt, waardoor de huid wordt gladgestreken en de contouren hertekent.
Viniférol die een vochtafdrijvend effect heeft dat 15 keer sterker is dan cafeïne.
Hoogtechnologische bodycrème om het lichaam te verstevigen en het silhouet te verbeteren.

Kenmerken:|
- Anti-ageing
- Anti-ruwheid
- Beschermt uw lichaam tegen versnelde veroudering
- Bevordert de celvernieuwing
- Hypo-allergeen
- Langdurige werking
- Ontwikkeld volgens het homéostase principe
- Verbetert de kwaliteit van nieuwe huidcellen
- Verbetert de spankracht van de huid
- Verbetert de stevigheid van de huid


SkinBase (
zit bij de kuurbehandeling in )
 

SkinBase levert een actieve bijdrage aan de vorming van bindweefsel. Bindweefsel zorgt voor een stevige verbinding van de onderliggende spieren naar de huid. Normaal bindweefsel behoort stevig, soepel en veerkrachtig te zijn.

 - Goed voor de instandhouding van bindweefsel in de huid.

 - Helpt de huid van binnenuit te verstevigen

 - Houdt je haar glanzend en sterk.

 - Goed voor nagels

 


 

 

 

Gelaatsmassage

Gelaatsmassage is een verfijnde vorm van massage waarbij niet de volledige hand maar de vingers en de muizen van de hand het meeste werk doen. Tijdens deze massage worden het decolleté, nek-schoudergebied en het gelaat gemasseerd. Gelaatsmassage zorgt hierdoor voor een goede doorbloeding in deze gebieden en stimuleert dat de afvalstoffen worden afgevoerd. Tijdens deze massage wordt altijd rekening gehouden met uw huidtype.

 

 

Hotstone massage

Een Hotstone massage is zoals het woord al zegt een ontspannende massage met "hete" stenen. Hotstone is hierbij alleen niet werkelijk heet, maar verwarmd op de juiste temperatuur. De temperatuur van de stenen waarmee de hotstone massage gegeven wordt is ongeveer 45 á 50 graden. De stenen worden verwarmd en op temperatuur gehouden met een speciale heater waarbij de stenen in het water liggen.

De Hotstone massage wordt over gegeven met in de natuur afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn.Werkwijze
Uw huid wordt gereinigd en er dan worden er voorzichtig de stenen op speciale plekken op de huid gelegd en daarna goed afgedekt. Deze blijven even liggen en daarna weer voorzichtig verwijderen. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met (etherische) olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijk bewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan ook dieper gelegen spierweefsel behandeld worden wat de Hotstone massage veel effectiever maakt.

Een Hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen. Ook neemt de hormoon oxytocine in het lichaam toe waardoor men een rustig en vredig gevoel krijgt. Een flinke hoeveelheid van dit oxytocine zorgt ervoor dat spieren ontspannen en bloeddruk verlaagt

De Hotstone massage is met name geschikt voor of bij:
* spanningen
* stress (maar zeker niet bij Burnout)
* spierproblemen
* fibromyalgie (therapeutische behandeling aangeraden)
* gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
* spijsverteringsproblemen (therapeutische behandeling aangeraden)
* slechte doorbloeding
* algemene moeheid
* luchtwegaandoening
* hoofdpijn
* ontgiftigen en afvoerende werking van afvalstoffen
* stimuleren orgaanfuncties
* whiplash
* zelfherstellingsvermogen van het lichaam activeren

Maar ook "natuurlijk bovenal" voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstone massage.

 

 

 

 

Voetreflexmassage
 

De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat "ziek" zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest.

Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. ( De organen en weefsels in het lichaam hebben alle een reflexie in de voet. De uiteinden van de zenuwen).
Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie), kleurverschil e.d.
De plaats waar deze gevoelens ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen.

Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode.

Uw voeten worden eerst verwent in een voetenbad met speciaal voor u samengestelde etherische olien. (restant mag u meenemen)

Waar is het allemaal goed voor:

 • het lichaam wordt gestimuleerd in haar zelfgenezend vermogen.
 • het werkt ontspannend en geeft (nieuwe) energie.
 • het lichaam ontdoet zich van afvalstoffen.
 • de slaap wordt rustiger (soms tijdelijk onrustiger).
 • de (eventuele) huidige klachten kunnen in eerste instantie verergeren wat zich meestal binnen 3 dagen weer herstelt.
 • werkt stressverlagend.
 • geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing.
 • werkt preventief.
 • helpt bij rug-, schouder- en nekklachten.
 • helpt ondersteunend bij overspannenheid en burn-out.
 • helpt bij b.v. RSI, hoofdpijn/migraine, reuma, darmproblemen, pms, astma etc.

 

Eventuele bijverschijnselen:

 - Tijdens de behandeling

 • meer dan normaal transpireren
 • het koud of juist warm krijgen
 • prikkelingen
 • geeuwen/slaperigheid
 • huilen
 • opkomenden emotie's, enz

 - Vlak na de behandeling:

 • duizelingheid
 • gevoel van zweven
 • op wolkjes lopen
 • blijheid en ruimte voelen
 • een energiek gevoel
 • loomheid

 - Dagen na behandeling:

 • de urine is donkerder (losgekomen afvalstoffen)
 • meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorsmeer)
 • veranderde gevoelens op allerlei gebied

Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet en ieder mens verschilt, dus reageert een ieder ook anders. Verder is het niet aanbevolen om alcohol te gebruiken, omdat dit een heftige reactie van het lichaam te weeg kan brengen. Veel thee (looizuurarm) en water drinken.

 

 

 

 

Etherische olien

Etherische olie is een olie die - simpel gezegd - voorkomt in cellen in bloemen, bladeren, de schil, wortels, zaden en in schors. Bij olie denken wij aan vettigheid, maar etherische olie is geen 'vettige' olie en heeft een andere samenstelling dan bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Etherische oliën geven de plant bescherming, hebben ontsmettende eigenschappen. Verder geeft de olie de kruidenplant zijn eigen smaak, heeft (soms) een bepaalde medische waarde, maar wordt vooral vanwege de geur gebruikt. Er zijn vele manieren denkbaar waarbij je etherische oliën gebruikt of kunt gebruiken. Dat kan geestelijk zijn, bijvoorbeeld ter ontspanning of verfrissing, of lichamelijk: ter verfrissing, ter ontspanning van de spieren, verfraaiing van de huid, maar ook als huis- tuin en keukenmiddeltjes, zoals potpourri.

Ik gebruik :

 • Patchouli etherische olie: Patchouli verspreidt een zoete, rijke, kruidig-aarde-achtige geur. De geur van Patchouli blijft lang hangen. Een interessante eigenschap van Patchouli is dat de olie bij geringe hoeveelheden een stimulerende werking en bij hoge dosering een kalmerende werking heeft. De olie is ook belangrijk als middel tegen depressiviteit, angst en stress (evenwicht en rust). Patchouli is door zijn eigenschappen bijzonder geschikt voor de onzuivere huid, acné huid  dermatitis, gebarsten en gekloofde huid, eczeem (nat eczeem), schimmelinfecties, psoriasis, oudere huid en problemen met de hoofdhuid, zoals roos. Patchouli bevordert de genezing van littekens en nieuwe celgroei en bevordert de genezing van wonden.
 • Geranium etherische olie : Geranium geeft een aangename naar rozen ruikende geur. Geranium werkt kalmerend en verfrissend op de geest. Geranium is bijzonder geschikt voor de vette, onzuivere en acne huid. Het werkt helend op acne, verbrandingen, verwijde en gesprongen haarvaatjes, huidontstekingen, huid- en nagelschimmels, (zwemmers)eczeem, en is insectenverdrijvend. Geranium ondersteunt slechte bloed- en lymfecirculatie.
 • Tea tree etherische olie : Tea Tree geeft een frisse, kruidige geur die goed te mengen is met lavendel. Het zuivert de lucht en is een goede hulp bij bronchitis, sinusitis, neus- en keelinfecties. Tea Tree is één van de beste oliën bij acne, abcessen, huidinfecties, voetschimmel en wratjes. Bij acne en abcessen bezit Tea Tree de eigenschap om de etter binnen te dringen en de etter vloeibaar te maken waardoor het gemakkelijker kan worden afgevoerd. De olie is pijnverdovend en sterk genezend en mag puur op een wondje. Tea Tree heeft tevens een positieve werking bij eczeem, huidirritaties, zonverbranding en insectenbeten.
 • Sinaasappel etherische olie : Sinaasappel-olie is zeer geschikt voor de ouder wordende huid, de geïrriteerde huid en de acne huid. Sinaasappel-olie verspreidt een zoete en fruitige geur. Het desinfecteert de omgeving en heeft een positieve werking bij verkoudheid en bronchitis. Sinaasappel werkt opwekkend en ontspannend bij nervositeit en stress. Sinaasappel werkt regenererend, antiseptisch, stimuleert celvernieuwing, verzacht een gebarsten huid en kloofjes en versterkt de opperhuid.

 

   

 

   

Website gemaakt door Renate Donker ©